KnuffeLturnen

… samen bewegen
… samen tijd maken voor elkaar

Wat is knuffelturnen?

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegen voor peuters en kleuters, van 1,5 tot 6 jaar, samen met één van hun (groot)ouders. Via speelse en uitdagende oefeningen wordt de basismotoriek van de kinderen gestimuleerd.

Naast het bewegen, staat de verbondenheid tussen (klein)kind en (groot)ouder centraal. Tijdens de verschillende relatie-spelen komt ook de vaardigheid om relaties aan te gaan met anderen aan bod.

… plezier beleven, zonder prestatiedruk

Tijdens een sessie knuffelturnen staat plezierbeleving voorop. De begeleider speelt in op het initiatief, de reacties en gevoelens van de kinderen. Op die manier beleven kinderen succes, voelen ze zich gewaardeerd en wordt de beweging exploratie bevorderd.

Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.

Hoe werkt een knuffel turnles?

We werken in groepjes van 5 tot maximum 10 duo’s. 

Kom naar de les in makkelijk zittende kledij want er wordt zowel van de kinderen als de (groot)ouders een actieve deelname verwacht.
Breng ook 1 matje mee en een flesje water.

Een les duurt 45 à 60 minuten.

Knuffelturnen met familie

Knuffelturn les in Oost Vlaanderen
Knuffelturnen

Locatie & Data

Het knuffelturnen gaat door op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen. De lessen worden voornamelijk georganiseerd in samenwerking met de gezinsbonden van Oost-Vlaanderen. Kijk hier waar en wanneer de eerstvolgende lessenreeksen doorgaan. 

Shopping Cart